zaterdag 13 december 2008

Zaterdag 13 december

Mama heeft gisteren haar zesde chemobehandeling gekregen met 5 FU en dok. R. wil doorgaan. Zijn reden is dat mama het goed verdraagt... dat is juist. Maar werkt het ook? Remt het de kanker af... of zoals oncologen het zo mooi verwoorden: "vermindert het de letsels?" Geen idee...

Het ascitesvocht werd gedraineerd, 4,2 liter. Wat een stuk minder is dan de vorige keer. Is dit goed nieuws? Geen idee. Hebben het niet meer aan dok. R. kunnen vragen.

Er is, zoals wel vaker, nieuws uit de hoek van het kankeronderzoek. Het nieuwe middel (of oude) heet Gc- Maf. Verontrustend is weer eens dat in een trial is gebleken dat het inderdaad werkt bij prostaat- darm- en borstkanker. Meer nog dan dat, het geneest de patiënt volledig. Al sinds 1993 wordt in Japan met dit medicijn trials uitgevoerd.

1993...

Informatie: http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=on_re&id=13213

"Vaccins en immuuntherapie tegen kanker: Injecties met Gc-MAF een vitamine D verbindend eiwit werken zeer effectief (100% genezing bij totaal 40 kankerpatienten na resp. 4 tot 7 jaar) als vernietiging en bescherming tegen terugkeer van prostaatkanker, borstkanker en darmkanker blijkt uit drie los van elkaar staande studies. Gc-MAF speelt ook genezende rol bij AIDS, COPD en ernstige verwondingen. Gc-MAF lijkt bepalende rol te spelen bij herstel van immuunziektes en activering van eigen immuunsysteem. Referentielijst toegevoegd met 47 studies. Artikel update 10 december 2008.

25 november 2008: het blijkt dat Gc-MAF al tientallen jaren onderzocht wordt en gebruikt bij vele vormen van immuunziektes. En heel opvallend ook bij AIDS en ernstige wonden lijkt Gc-MAF een genezende rol te spelen. We hebben voor wie het wil een volledig studierapport over de rol van GC-MAF bij verwondingen met verwijzingen naar AIDS en COPD en kanker bv. en een referentielijst van studies met Gc-MAF. 19 november 2008: Pubmed" (is te vinden op bovenvermelde site).


Kort stukje uit een interview met Richard Horton, hoofdredacteur van "The Lancet", met als titel "In het hart van de geneeskunde, zit een leugen".

Weet dan wel dat uit een systematische review in JAMA van een paar jaar geleden bleek dat ná kanker, hart- en vaatziekten en beroerten, bijwerkingen van geneesmiddelen de belangrijkste oorzaak van overlijden zijn in de westerse wereld. (Richard Horton, Second Opinion. Doctors, Diseases and Decisions in Modern Medicine, London: Granta Books, 2003 - http://www.kanker-actueel.nl/index.php?blz=ka_me.Medisch-Contact)


Chemo...

"Prof.Dr. med. Dietmar Molitor uit Landau maakte op het derde Medizinische Kongress Kornwestheim "Medizin im Dialog- integratieve Konzepte" bekend dat uit een niet gepubliceerd onderzoek onder Amerikaanse veteranen gebleken is dat van de patiënten die chemotherapie krijgen en ondanks de behandeling sterven dit voor 80% wordt veroorzaakt door de gevolgen van de chemotherapie en niet door hun tumor.(Erfahrungs Heilkunde 8/2000).Volgens het artikel "Klinische toepassing van cytostatica" in het Geneesmiddelenbulletin van oktober 1997 heeft chemotherapie bij de meeste gemetastaseerde maligniteiten bij volwassenen een palliatief doel. Palliatieve doelen zijn onder meer het verlengen van het leven of het verbeteren van de kwaliteit daarvan. In de praktijk betekent dit echter dat de kwaliteit van leven ernstig wordt aangetast door de meeste combinaties van chemotherapeutica. Chemotherapie betekent voor het lichaam naast een ernstige aantasting van het immuunsysteem ook een flinke belasting met giftige stoffen van de chemotherapie zelf en stoffen die vrijkomen na het afsterven van kankercellen en gezonde lichaamscellen.Chemotherapie kan door beschadiging van het erfelijk materiaal in de cellen, DNA-schade, ook weer kanker veroorzaken (circa 3% kans)."

Hoe meer ik lees... het verwarder alle informatie wordt. Wat moet een mens nog geloven?

1 reacties:

Blogger Stef zei...

Als je je gezond verstand gebruikt, kan je moeilijk aannemen dat chemotherapie helpt bij kanker. Het vernietigt ook de witte bloedcellen, die eigenlijk weerstand bieden tegen kwaadaardige indringers. Waarom voel je je anders zo "ziek" tijdens je chemotherapie? In plaats van tijd en geld te steken in onderzoek naar zulke therapieën, zou men beter investeren in onderzoek naar therapie dat je immuunsysteem stimuleert. Volgens mij is gc-maf zulk een middel)

14 december 2008 om 17:33  

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage