woensdag 28 mei 2008

woensdag 28 mei

Vandaag is mama voor het eerst in vijf weken op uitstap. Geen expeditie natuurlijk, maar wel even met de wagen tot bij mijn zus gereden, althans papa heeft gereden natuurlijk. Ze heeft een zeer goede dag vandaag (zijn haar eigen woorden). Met haar eetlust gaat het ook de goede richting uit, ze eet 's middags bijna evenveel als ik en dat is heel erg lang geleden.

Ben me aan het verdiepen in voeding. Het is eigenlijk een ongeloofelijk boeiende materie. De synergie tussen verschillende voedingsstoffen en het gunstige effect die zij kunnen teweegbrengen werkt inspirerend. We zijn daar, denk ik, te weinig mee bezig.

Neem nu kurkuma. Kurkuma werkt o.a. ontstekingsremmend. Maar wat nu blijkt is dat kurkuma op zich niet zo goed door het lichaam wordt opgenomen tenzij het wordt vermengd met peper en (olijf)olie. De gezondheidsindustrie is hier natuurlijk gretig op ingegaan door pillen op de markt te brengen met kurkuma, maar ze zijn wel de levensnoodzakelijke synergetische peper en olie vergeten. Jammer.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kurkuma_(specerij)

http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Turmeric.asp

Toch blijven nogal wat mensen sceptisch als het aankomt op geneeskundige kruiden en planten. Vreemd, want bijna niemand twijfelt aan de dodelijke kracht van sommige planten en kruiden. Ook bijna iedereen weet dat er planten zijn (denk maar aan paddestoelen) die hallucinogene eigenschappen hebben. Als een plant kan doden, waarom zouden er dan geen planten bestaan die geneeskrachtig eigenschappen hebben?

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

Links naar deze post:

Een link maken

<< Homepage